tiistai 15. syyskuuta 2015

Tieto kaatuu päälleSuunnittelusta ja lukemisesta tulee nälkä, urheilusta ei niinkään. Aivopuoliskoja on pakottanut viime aikoina tasapuolisen paljon. Ja sitten on vielä se kallonpohja. Ja kofeiininpuutos.

Jykä, Mare ja Veke – elämää ikkunan takana. Kohta ne korjaa katon. Naapurin katto on kuin entisen kaupungin toriparkki, helposti kyynelehtivää sorttia. Minä olen kyynelehtivää sorttia, jos pohjoisesta tuulee vettä pitkin.

Viikonloppuna kävin toteamassa pullonvihreän kylpyhuoneen ja hiilenmustan latotalon. Suomi integroi keittiönsä, pystyttää marmoripaaseja ja sijoittaa viherkasveja. Sitten oli roosaa, sammalta ja indigoa, värejä joita Suomi kodeissaan kainostelee.

5 kommenttia:

 1. Pelokkaasti ja vapisevin käsin olivat tuoneet esille värejä, joita Sirpat, Jennit ja Katariinat ihastelivat, mutta olivat kuitenkin mielissään siitä, ettei ihan niin rohkea kuitenkaan tarvitse olla, että nyt keltaisen pöydän sinisen nojatuolin viereen tai että kuviollista tapettia huh huh.
  Näen unia siitä Muotsikan sohvasta, sellaisia unia, joissa se vain ilmestyy oven taakse ja päällä on lappu "Tuijalle". Lapsenakin näin unia valtavista lelukaupoista, joissa sain vaeltaa ja tuijottaa hyllyjä ja juuri, kun olin saamassa jotakin, heräsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kodissa on pastellia särmää. Yleensä jonnekin vaan jonkin asian takia rakennettu ei näytä kodikkaalta. Blogeissa ihanaa on se, että ihmiset avaavat kotiovensa ilman stailausta. Mikään ei sovi niin hyvin yhteen kuin sininen nojatuoli ja keltainen pöytä.

   Toivottavsti unesi tulee toteen!

   Poista
 2. Sen verran viime aikaisia sisustuslehtiä selailtuani huomaan, että nyt on Suomi hiilenmusta. Hieno väri sinänsä ja ihana meidänkin puuhellassa, mutta mua jo tympii tämä aalto, sillä huomaan ettei se sovi yhteen meidän pohjoisen valon ja luonnon kanssa, jotenkin. Se uppoaa. Amsterdamissa musta ihastutti minuakin, mutta jostain syystä sama tunne ei tule täällä-
  Kunhan nyt tuli sanottua, oma mielipide. Kaikki alkaa ärsyttämään kun siitä tulee ilmiö.

  Mutta on sulla hieno vihko, ja kaikkea muutakin katsottavaa tuossa.
  Ja kofeiininpuutos; saan kärsiä siitä joka työpäivä. Aamulla en ehdi keittää, eikä kahvi lyhykäisillä tauoilla ehdi tippua...karmea puutos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon sitä tuolta skandinaviasta halutaan tuoda. Minä taas mietin, ovatko suomalaiset oikeasti niin rohkeita, että alkavat hiillostaa kotejaan vai onko kyseessä vaan sisustustoimittajien juttu? Minustakin hiilenmusta on hieno väri, mutten tiedä itselleni. Rannikolla voisi toimia. Mulla ei ole saunaa, enkä paljoa kaipailekaan, mutta sen ottaisin mustana.

   Kofeiininpuutos on vähän pelottava. Ollapa oikeasti riippuvainen jostakin aineesta.

   Poista
  2. Saaristoon minustakin musta sopii ja siihen siniset tai punaiset ikkunanpokat. Sellaiset mökit on aivan ihania. Ja saunan minäkin mustana ottaisin, ja mulla sauna onkin muttei musta. Mutta kun en sitä edes käytä, niin olkoon mikä on, hyvä se on noinkin.
   Kyllä kyllä, nyt maalataan mustaa. Tunnen monta, eikä tarvitse kuin blogeja vilkaista niin mustaa on maalipöntöissä joka toisella. Ja tuolla paikallisessa maalikaupassakin sanoivat, että nyt myy musta maali. Tässä taannoin kun kovasti pohdin ulko-oven väriä kun oli aikeissa se maalata, ihan kaikki ehdottivat mustaa. Se tuli ihmisten huulilta kuin ammuttuna. Että jotenkin se on nyt tapetilla.
   Samoin kun olemme miettineet pihamökin väriä. Itse asiassa pari vuotta sitten jopa pyörittelimme sitä mustaa ykkösvaihtoehtona, mutta nyt olemme sen hylänneet. Vaikka mistäs sitä tietää, jos mieli vielä muuttuisi!

   Poista