lauantai 21. helmikuuta 2015

Fontista ja muustakin


Kun jumittaa, kannattaa lähteä kävelemään. Kiertää vaikka lampi tai eksyä keskustaan. Vastata puhelimeen ja saada uutisia, niitä hyviä uutisia. Työuutisia, ei sen kummempaa.

Saattaisin hehkuttaa jotakin saavutusta tai onnistumista, mutta en voi, koska olen suomalainen. Vaatimattomuus kaunistaa ja kaikki on aina kesken. Puoliksi ironiaa ja puoliksi totta. Toteutuvan projektin ja maailman toiselle puolelle menneiden tiedostojen jälkeen oletkin unohtanut lähettää liitteet ja kadottanut kuitin.

Kirjaston portailla nainen pysähtyy, laskee salkkunsa maahan ja nostaa jalkansa kaiteelle venytelläkseen takareittään. Jakkupukuisena tämä kaikki. Minä selaan niska oikealle taivutettuna elokuvahyllyä.Minulla on fonttipohdinta kesken. Courier on vähän vanhanaikainen, tämä taas pieni ja suuremmassa koossa raskas. Didot on muotoilijan kirjasintyyppi. Jos sinulla on mielipide, niin kuuntelen tai luen. 

Edit. Onko parempi? Vai tämäkö sittenkin? No mitäs tästä sanotte ja mikä koko? 

8 kommenttia:

 1. Oi, pliis isompi ( ja harvempi) parempi ! Kovin työlästä oli tämän tekstin lukeminen, olin jo heittää kesken, vaikka hyvä ja kiinnostava onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä sen on isompi oltava, siristelyksi menee itsellänikin.

   Poista
 2. Isompi minustakin parempi näkemisen kannalta vaikka muuten pienempi fontti kiehtoo. Ihana kuva tuo ylin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, isompaa helpompi lukea ja pienempi kauniimpi. Vaikeaa.

   Poista
 3. "Onko parempi", siitä tykkään eniten. "No mitäs --" on myös hyvä, mutta pientä on niin raskas lukea hyvälläkin näöllä. Täytyypä nyt tarkistaa omankin blogin fonttia.

  Hehkuttaisit, nainen!

  Ihana jakkupukuvenyttelijä, huikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs tästä sanotte voisi toimia, joo. Fonttiasiat on mulle aina kauhean vaikeita ja pitkiä valintoja. Miksi, oi miksi lähdin nyt sitä miettimään edes, saatan palata vanhaan.

   Poista
 4. Itse olen päätynyt "tämäkö sittenkin"-fonttiin, vaikka eräs gfafiinensuunnitelijaystäväni sanoikin että se on niin out kuin olla ja voi, mutta minä en välitäkäännsellaisesta vaan siitä mikä tuntuu itsestä hyvältä.
  Ihan mikä tahansa sanon minä , mutta myös toivon isompaa! Sama juttu liian pieni teksti jää lukematta (myös jos sitä on liian paljon) vaikka olisi kuinka kiinnostavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tuo sama Courier new, mutta se tuntuu raskaalta lukea ja en tiiä. Pitkät tekstit jää minultakin lukematta ja toisinaan on kauhean vaikeaa yrittää tiivistää omia asioita luettavaan pakettiin.

   Poista