torstai 27. kesäkuuta 2013

Värejä


Jossakin vaiheessa artesaanin ja muotoilijan välissä minulta loppui värit. Niitä oli liikaa liian monessa paikassa. Ilostuttuttavat langat ja isolla työllä haalitut vanhat kangastilkut saivat sijoituspaikan häkkivarastoon pinotuista pahvilaatikoista.

Vaatepinot olivat vain mustia röykkiöitä, koti karsittuna kaikista ärsykkeistä. Luontevan tuntuiset väriläiskät muodostuivat lautaselle, tietokoneen ruudulle ja maalauspohjalle.Onko muille käynyt samalla tavalla?

Tänä keväänä löytämäni akvarellivärit ovat viitoittaneet minua uudelleen värien tielle, kohtuudella.


maanantai 24. kesäkuuta 2013


Keskikesän valoisaan viikonloppuun mahtui touhukasta sukutapaamista, surullinen uutinen ja omiin ajatuksiin tutustumista.

Olo ja elo on ollut viimeksi näin huoleton sitten 90-luvulla. Kuka jaksaa murehtia ensi vuodesta, jos tämä hetki on niin makoisa?

 

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Pohjoista taivasta


Joensuu-Salla-Sodankylä-Rovaniemi-Kemi-Oulu-Kajaani-Kuopio.

Rinkka ratkeasmispisteessä täynnä likapyykkiä, valoisia aamuöitä sekä katsottuja ja nukuttuja elokuvia. Valssasin viimeistä päivää kumppareissani ja maxi-mekossani tanssilavalla ja liikutuin isossa teltassa, se oli Laulu koti-ikävästä. 

Eläväisen yhteisönukkumisen jälkeen olen kasannut vaatepinot isäni luokse tähtitornin kupeeseen. Kotikotona asuessa työt jaetaan, minun hommaa oli pyyhkeiden pesu.

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Lokoisaa

Mekossa mansikoita ja vuoria sekä jokunen kahviläikkä. Mitään ei oikein jaksa, mutta silti joka päivä juostaan jossakin. Tänään täytyy kursia rinkka kasaan, aamulla tie vie pohjoiseen. 

Tekee mieli nukkua aamut läpensä, ottaa nokoset päivällä ja alkuillasta. Yöt ovat elokuvia ja kirjoja varten. 

torstai 6. kesäkuuta 2013

Teiden varret kasvavat heinää, kaikki on ajoissa. Minun suosikkini on niittyleinikki. Muutaman lomapäivän aikana olen ehtinyt polkea kaupungin ympäri ostellen jäätelöitä. Keskustasta katosi sähköt. Olen selaillut lainauskiellon purkamisen jälkeen Armi Ratian ja Tove Janssonin elämäntarinoita.

Myös ensimmäinen kesäreissu kutostietä pitkin hurautettu. Siellä se maailman paras kotileipomo-kahvila, tehtaanmyymälän kesäleninkirekki ja kotiseutumuseo.

Loppuviikko onkin taas syntymäpäiväjuhlia ja valmistumisia.

maanantai 3. kesäkuuta 2013


Ensimmäinen erä kesäjuhlia ohi, seuraavana viikonloppuna lisää. Satakieli senkun sirkuttaa ja mänty ajaa allergisen ahtaalle. 

Yritän pyristellä eroon tästä pitäisi- tunteesta. Perusasioiden äären selailemaan lehtiä, keittämään suodatinkahvia ja ajattelemaan pohjoisen sääskitilannetta, räkkää, he sanovat. 

Tänään on ostettava ainakin yksi festarilippu.