sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Saa tulla






Kevein mielin ensi viikkoon. Viisi lahjaa paketissa, saman verran kortteja postissa. 

Eilen kourallinen ihmisiä kasaantui ruokapöydän ääreen ja huuhtoi työkiireet ja epäonnistumiset ruoan, jälkiruoan ja juoman kanssa jonnekin ikkunan takana pyryttävään pimeään. Ruokaseurueista minä pidän. 

Toivotan rauhaa ja lämpöä juuri sinulle sinne!

 

perjantai 19. joulukuuta 2014




Rauha maassa on sama kuin lunta. Nelipyöräiset raapivat valkoista sokerikuorrutetta ikkunan alla. Kohtalokasta jyrinää ja pihoille alustetut tötteröt, johon kasataan talven aikana kaikki pilvistä pudonnut. 

Minun pilvistä putoilee sähköisiä tiedostoja ja formaatteja. Nekin pieniä taideteoksia, mutta häviävät omaperäisyydellään lumihiutaleille. Jos sanoisin nyt, että pian tapahtuu jotakin, niin mitään tuskin tulisi tapahtumaan. On odoteltava. 

Huomenna opetan vielä yhtä pientä neulahuovuttamaan, toinen taapertaa karvalakkineen pohjoisen taivaan alta samaan ruokapöytään. Joulutorttujen taittelussa on vain yksi sääntö eli ei sääntöä. Niitä ei tarvitse viikata ollenkaan, jos ei halua. 

tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulukuun kuudestoista



Kadunvarsi on parkkeerattu keltaisin autoin. Minulla on väriä vaihtava lumipallotäydellinen joulukoristus kaikessa mauttomuudessaan. Seinään heijastuu timantteja, smaragdeja ja rubiineja. Jalokivigraffiteja.

Mitä lähempänä uusi vuosi, sitä levollisempi olo.

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Viikonloppuna


  • Taboulleh
  • Yökyläläinen
  • Aino Venna
  • Kehystysliike
  • Kissakiiltokuvat
  • Liukas kaupunki
  • Särkevä nilkka
  • Aavistus
 

tiistai 9. joulukuuta 2014


Seitsemän vuotta sitten väriopintunnilla sanoin inhoavani sinistä. Kuinka väärässä olinkaan. Jyrkkä ja omat rajani tarkasti piirtänyt. 

Nyt minula on indigo talvitakki ja savunsininen saumuri. Joni Mitchellin albumi ja täysi väripaletti.

Nykyisin ystävän koti on luokkahuoneessa, jossa on  piirretty mallia ja kerätty seminaaripisteitä. Tarkempi koordinaatti on kylpyhuone. Viikonloppu vei juhliin, jossa nautittiin kuohuvaan kuudessa eri huoneessa ja lopuksi tanssittiin käytävä päästä päähän. 

Kaikenlaista. 

perjantai 5. joulukuuta 2014

Joulukuun viides


Kuvissa vihertää, niin tekee myös ikkunani alla. 

Minulla on hyvänmielenoksa ja uunin pehmittämät juurekset. Torpan lattialta on siistitty suurimmat roskat ja kaikki vaatekaappiin mahtuvat vaatteet on paikallaan. Loput seilaa kasoina milloin missäkin.

Illalla siirrän hieman kulahtaneen itseni korumuotoilijoiden juhliin.

Meidän maassa on tapahtunut viimeaikoina suuria ruohonjuurelta lähteneitä muutoksia kohti parempaa ja onnellisempaa, niitä on syytä muistaa huomenna. 



 

torstai 4. joulukuuta 2014

Naisen kuvia

En ole kertonut koskaan kenellekään, että luonnoskirjojen välistä, laskutavasta riippuen, löytyy 71 huteraa naisen kuvaa. Ne ovat lumoavia. Tosia ihmisiä, varjostusta kaulalla ja hiilen horjuntaa lantiolla.  

Enkä ole kertonut siitäkään, kuinka venyn omalla omenavihreällä matollani joka viikko monta kertaa. Kuumassa ja viileämmässä. Kun maailman rajat kulkevat joogamaton suuntaisesti, turha ei enää mahdu mukaan. Minä ja toiset naiset, toisen ikäisiä ja kokoisia. 

Senkin olen unohtanut sanoa, että minulla on lempeyttä levähtää, kun matalan paineen valkoiseksi maalaama naama sitä pyytää. Veteen sekoitetaan vaaleanpunaista suolaa, eikä vaaleanpunainen ole huono väri. Se sopii minullekin.

Hengitys ohjaa liikettä ja eloa, senkin olen muistanut niinäkin päivinä, kun valo on ollut otsani saatuttamattomissa, en ole ollut sopiva itselleni, oviaukot ovat kutistuneet ja minulla on ollut kiire olla jotakin. 

Tänään hiukset heijastaa lämmintä kuparia, luen 10 sivua kirjaa ja muistelen viime yötä, jona voitin uimakilpailun. Jos minä piirtäisin itseni kolmessa minuutissa, kuvasta tulisi yhtä hutera ja ihana.

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulukuun kolmas


 Jos siteeraisin erästä suomalaista elokuvaohjaajaa, sanoisin näin: " Huhut aivotoimintani palautumisesta ovat ennenaikaisia"

Minusta huhut joululahjojen ostamisesta ovat ennenaikaisia. Ihmiset ovat suloisia pipopäitä, eikä niiden taskuissa pysy tänään palautetut rahat.

Omilla palautetuilla täytyy ostaa kaikkea tarpeellista kuten päärynöitä, huulirasva, musta tussi, kulaus punaviiniä ja jokin kukka.

Hitaat hiutaleet ja viisto valo ei maksa mitään, paitsi vaivan. Kengät jalkaan ja ulkoilmaan.

Löysin kirpputorilta täydellisen kesämekon ja sandaalit. Aina saa haaveilla.